Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha valami jól néz ki, az minden bizonnyal finom is. Ez az ínyencség olyan, hogy ránézel, és máris érzed, ahogy szétolvad a szádban, az összes ízlelőbimbód táncol örömében. Ne gondolkozz sokat, gyorsan készítsd el, hiszen nagyon egyszerű.

finomsag2016-06-16

Mályvacukor, kókusszal borítva, és vajkrémmel töltve. Kell ennél jobb?

Hozzávalók (8 darab golyóhoz): szilikonforma, csokoládés piskóta, vajkrém

A pillecukorhoz: 80 ml hideg víz, 12 gramm zselatin por, 100 gramm kristálycukor, 120 ml kukoricaszirup, 5 ml vaníliakivonat, 2 csésze kókuszreszelék, 4 evőkanál kókuszolaj.

Elkészítés:

1. A gömb alakú szilikonformákat kenegessük ki kókuszolajjal, mindenikbe nyomkodjunk kb. két-két evőkanálnyi kókuszreszeléket.

2. Az előzőleg megsütött csokis piskótából vágjunk kis kör alakú formákat, majd habzsákkal mindenik közepébe nyomjunk egy kevés vajkrémet.

3. A zselatint keverjük el a vízzel.

4. Öt perc pihentetés után adjuk hozzá a cukrot, és kevergessük lassú tűzön.

5. Addig kavarjuk míg a cukor felolvad, de ne forraljuk nagyon.

6. Öntsük egy nagyobb tálba a masszát, adjuk hozzá a kukoricaszirupot, és addig turmixoljuk, míg az állaga kezd hasonlítani a pillecukorhoz. Keverjük hozzá a vaníliakivonatot is.

7. Szinte háromszorosára fog megnőni a habos massza.

8. Ekkor már kicsit gyorsabban kell dolgozzunk, hiszen, ha a zselatin kihűl, akkor teljesen meg fog kötni.

9. Nyomjuk egy habzsákba a masszát, és töltsük háromnegyedig a kókuszos szilikonformákat.

10. Mindenik közepébe nyomjunk egy darab csokis piskótát. Miután a pillecukor megkötött, vegyük ki a formából a golyókat, légmentesen záródó zacskóban maximum egy hétig tárolhatjuk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!