A bacon már-már olyan elmaradhatatlan kelléke a főzésnek, akárcsak a vöröshagyma, vagy a feketebors. Számtalan recept alapanyagát képezi, például egy jó kerti grillezést sem lehet elképzelni nélküle. Készítsünk otthon finom és papírvékony baconszeleteket.
Tudjuk, hogy a bolti bacont sokszor eléggé borsos áron mérik, főleg, ha a szépen előre becsomagolt, fóliázott változatát választjuk.
Gondolom, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a bacon tulajdonképpen a disznó hasalji részéből készül. Így sokkal jobban járunk, ha megvásároljuk a hentesnél ezt a nagyobb részt.
Pácoljuk be egy kevés só, bors, pirospaprika, őrölt babér, cukor és kakukkfű keverékbe. Jól forgassuk bele, fedjük le egy fóliával, és hagyjuk így állni pár napig. Majd vegyük ki a pácoló tálból, mossuk le. Hat-hét nap alatt szépen beissza a fűszerkeveréket, és levet enged, melyet jól le kell itatni róla.
Ezután süssük meg szép pirosra a kerti grillen, úgy, hogy a rács alá tegyünk egy edénybe vizet, és az egészet fedjük le. A vízgőztől, és szén melegétől tökéletesen el fog készülni a saját füstölt házi bacon szalonnánk. Mostmár csak az maradt hátra, hogy szép vékonyra szeleteljük.