Az alábbi receptek nagyon egyszerűek, éppen ezért jobb, ha otthon fogunk neki szaloncukrot gyártani. Sokkal finomabb és egészségesebb is. Valahogy már úgy vagyok vele, hogy a boltit meg sem enném.
Mindenkinek van kedvenc szaloncukra, a következőkben egy marcipános és egy vajkaramellás szaloncukor készül.
Hozzávalók:
A vajkaramellához: 20 dkg vaj, 30 dkg barna nádcukor, 2,5 dl zsíros tejszín, csipet só, 1 vaníliarúd
A marcipánhoz: 20 dkg blansírozott mandula, 10 dkg porcukor, 1-2 ek hideg víz, 1/2 narancs reszelt héja
A csokoládébevonathoz: 20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítés:
Vajkaramellás: a vaníliarudak magját kaparjuk ki, majd tegyük egy lábasba az össze többi hozzávalóval. Addig főzzük állandó kavargatás mellett, míg sűrű masszát kapunk, majd öntsük formába.
Marcipános: a mandulát daráljuk apróra és keverjük el a porcukorral. Majd adjunk annyi vizet hozzá, hogy formázható, ne túl lágy masszát kapjunk. Reszeljük bele a narancs héját, és már tehetjük is a formába.
Készítsük el a csokoládébevonatot: a csokoládé ⅔ részét olvasszuk fel gőz fölött, majd vegyük le, és tőrjük apróra bele a többi csokoládét is. Addig kavargassuk, míg sima, fényes masszát kapunk, majd kezdjük el bele mártani a szaloncukrokat. Tegyük egy kis ideig a hűtőbe őket, míg megszilárdul a csokoládé, és jöhet a csomagolás.
Forrás: Street Kitchen