Elkészítési idő:
45 perc (könnyen elkészíthető)
Hozzávalók:
* 250 ml folyékony tejszínhab
* 250 ml vastag tejföl
* 250 ml tej
* 3 tojás
* 150 gr cukor
* 150 gr cukor a karamellhez
* 100 ml tej a karamellhez
Elkészítési mód:
A tojást felverjük habnak, majd hozzá adjuk a cukrot és a tejet. Ezután meleg tűzön addig főzzük, amíg megvastagszik. Fövés után hideg helyre hűlni tesszük.
Míg hűl a fagyi elkészítjük a karamellt: addig pergeljük a cukrot, amíg barnás színe nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, míg teljesen el nem olvad a cukor. Ezután hideg helyre rakjuk.
A tojásos kompozíciót összekeverjük a karamellel míg ezekből egy krémet nem kapunk. Felverjük a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a tejfölt.
Miután elkészül kitöltjük kis edényekbe és hűlni hagyjuk néhány órát. Minden órában jól keverjük össze, hogy ne képződjenek csomok a fagyiban.
Jó étvágyat!
Nagy Melinda