Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Úgy tűnik, a Nutellás kenyér lesz az új banánkenyér, igen nagy népszerűségnek örvend ez a csokis finomság is.

Nagyon egyszerű elkészíteni és hihetetlenül finom. Ha még eddig nem próbáltad, mindenképp készítsd el, nem fogod megbánni! Fogyaszthatod a reggeli kávé mellé, de desszertként is megállja a helyét, a család minden tagja imádni fogja!

Hozzávalók:

  • 300 gramm fehér liszt;
  • 150 gramm cukor;
  • ½ evőkanál szódabikarbóna;
  • 1 evőkanál sütőpor;
  • ½ teáskanál só;
  • 2 tojás;
  • 1 evőkanál vanília esszencia;
  • 2 tojás;
  • 80 ml napraforgóolaj;
  • 200 ml görög joghurt;
  • 250 gramm Nutella;

Elkészítés:

Először állítsd a sütőt 180 fokra, ez a lépés nagyon fontos annak érdekében, hogy jól megsüljön a Nutellás kenyér. Majd bélelj ki egy sütőformát sütőpapírral vagy vajazd ki!

Egy tálban keverd össze az összes száraz hozzávalót: lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, sót.
Egy másik tálban keverd el a folyékony hozzávalókat: a tojást, a joghurtot, a vanília esszenciát, és az olajat.

Miután alaposan elkeverted, add hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd oszd két részre a keletkezett masszát. Az egyikhez keverd a Nutellát, a másikat pedig csak hagyd úgy simán, Nutella nélkül. Önts a tepsibe egy réteg sima masszát, majd rá a Nutellásból egy keveset. Így rétegezd őket, míg megtelik a tepsi, a tetejére Nutellást töltsél.

A végén egy fogpiszkálóval “csíkozd” meg a tetejét, hogy márványos hatást keltsen. Végül tedd a sütőbe, és közepes lángon süsd 45 percig.

Fotó: Instagram/@lickrishvillage


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!