A nutella krém az egyik kedvenc: imádják kicsik és nagyok, de sokkal jobb, ha otthon készítjük el, hisz legalább tudjuk, hogy mit tartalmaz.

Hozzávalók: 200 g pörkölt, sótlan mogyoró, 170 g étcsokoládé. 100 g csokoládé – tej, 1 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 csipet só
Elkészítés: A mogyorót egy serpenyőben pirítsuk meg, ez a folyamat addig kell tartson, amíg el kezd pattogni, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda. Majd, dörzsöljük le egy puhább kefe vagy egy konyharuha segítségével a héját. Gőz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd a mogyorót aprítsuk jól fel. A felaprított mogyorót tegyük egy késes aprítóba, majd adjuk hozzá a vajat, a kakaót és a cukrot, és pár percig aprítsuk, míg krémes nem lesz. Az egészet keverjük a felolvasztott étcsokoládéhoz, majd töltsük üvegekbe. Nem szükséges hűtőbe tárolni. Használhatjuk süteményekhez is, de csak úgy önmagában is kiváló, csak vigyázzunk, mert nagyon hamar el tud fogyni.