KezdőlapReceptekDesszertKészítsünk mogyorókrémet otthon!

Készítsünk mogyorókrémet otthon!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A nutella krém az egyik kedvenc: imádják kicsik és nagyok, de sokkal jobb, ha otthon készítjük el, hisz legalább tudjuk, hogy mit tartalmaz.

mogyorokrem
Fotó: Wikipedia.org

Hozzávalók: 200 g pörkölt, sótlan mogyoró, 170 g étcsokoládé. 100 g csokoládé – tej, 1 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 csipet só

Elkészítés: A mogyorót egy serpenyőben pirítsuk meg, ez a folyamat addig kell tartson, amíg el kezd pattogni, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda. Majd, dörzsöljük le egy puhább kefe vagy egy konyharuha segítségével a héját. Gőz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd a mogyorót aprítsuk jól fel. A felaprított mogyorót tegyük egy késes aprítóba, majd adjuk hozzá a vajat, a kakaót és a cukrot, és pár percig aprítsuk, míg krémes nem lesz. Az egészet keverjük a felolvasztott étcsokoládéhoz, majd töltsük üvegekbe. Nem szükséges hűtőbe tárolni. Használhatjuk süteményekhez is, de csak úgy önmagában is kiváló, csak vigyázzunk, mert nagyon hamar el tud fogyni.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet