KezdőlapReceptekDesszertValami finomságra vágysz? Ez a süti lesz a legjobb egy hideg őszi...

Valami finomságra vágysz? Ez a süti lesz a legjobb egy hideg őszi délutánra!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Garantáltan felvidít ez a habos finomság. Csupán annyit kell tenned, hogy gyorsan elkészíted, áthívod a kedvenc barátnőd, és indulhat is a pletykaparti.

Hozzávaló a laphoz: 6 tojás, 3 evőkanál cukor, 6 evőkanál olaj, 6 evőkanál tej, 8 púpozott evőkanál liszt, 100 gramm mazsola, egy fél teáskanál sütőpor.

A krémhez: 300 gramm tehéntúró, 100 gramm tejföl, 100 gramm vaj, 3 teáskanál porcukor, egy citrom héja.

A tetejére: 100 gramm csokoládé, és 2-3 evőkanál tej.

Elkészítés:

Keverjük el a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet, és mixerrel jól dolgozzuk el. Adjuk hozzá a mazsolát, majd apránként keverjük bele az átszitált lisztet is.



Kenjük ki vajjal, és lisztezzük ki a tepsit, vagy használjunk sütőpapírt.

Süssük kb. 30 percig a masszát, de közben ellenőrizzük, hogy mikor van készen.

Hagyjuk, hogy kihűljön a tepsiben.

Egy botmixerrel turmixoljuk össze a tehéntúrót, adjuk hozzá a tejfölt, a vajat, a porcukrot, és a citromhéjat, majd addig kavarjuk, amíg jó krémes lesz.

Ezután kenjük rá a süteményre.

Olvasszuk fel a csokoládét, keverjük el a tejjel, és egy konyhai ecsettel kenjük rá a krém tetejére.

Tegyük a hűtőszekrénybe, és csak másnap fogyasszuk, amikor már jól megszilárdult a krém a tetején.

Lehet, hogy dupla adagot kell belőle készíteni, mert a család percek alatt el fogja kapkodni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet