Garantáltan felvidít ez a habos finomság. Csupán annyit kell tenned, hogy gyorsan elkészíted, áthívod a kedvenc barátnőd, és indulhat is a pletykaparti.
Hozzávaló a laphoz: 6 tojás, 3 evőkanál cukor, 6 evőkanál olaj, 6 evőkanál tej, 8 púpozott evőkanál liszt, 100 gramm mazsola, egy fél teáskanál sütőpor.
A krémhez: 300 gramm tehéntúró, 100 gramm tejföl, 100 gramm vaj, 3 teáskanál porcukor, egy citrom héja.
A tetejére: 100 gramm csokoládé, és 2-3 evőkanál tej.
Elkészítés:
Keverjük el a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet, és mixerrel jól dolgozzuk el. Adjuk hozzá a mazsolát, majd apránként keverjük bele az átszitált lisztet is.
Kenjük ki vajjal, és lisztezzük ki a tepsit, vagy használjunk sütőpapírt.
Süssük kb. 30 percig a masszát, de közben ellenőrizzük, hogy mikor van készen.
Hagyjuk, hogy kihűljön a tepsiben.
Egy botmixerrel turmixoljuk össze a tehéntúrót, adjuk hozzá a tejfölt, a vajat, a porcukrot, és a citromhéjat, majd addig kavarjuk, amíg jó krémes lesz.
Ezután kenjük rá a süteményre.
Olvasszuk fel a csokoládét, keverjük el a tejjel, és egy konyhai ecsettel kenjük rá a krém tetejére.
Tegyük a hűtőszekrénybe, és csak másnap fogyasszuk, amikor már jól megszilárdult a krém a tetején.
Lehet, hogy dupla adagot kell belőle készíteni, mert a család percek alatt el fogja kapkodni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!