Ha minden éjszaka ugyanabban az órában ébredsz fel, a szervezeted jelez valamit. Nézd meg mit!

0
3658

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha minden éjszaka ugyanabban az órában ébredsz fel, a szervezeted jelez valamit. Ne hagyd figyelmen kívül!

ora

Az alvásproblémával küzdő emberek minden éjjel nagyjából ugyanabban az időpontban ébrednek fel. Belső szerveink egy-egy adott órában a legaktívabbak. Figyeljük meg, hogy hány órakor szoktunk felébredni éjszaka, majd nézzük meg, hogy az adott időpontban éppen melyik szervünk jelezhet!

23-1 óra között

Ebben az időszakban az epehólyag a legaktívabb szervünk, ez felelős a napközben elfogyasztott zsíros ételek feldolgozásáért. Ha 23-1 óra között ébredünk fel, akkor azt jelenti, hogy az epehólyag nehézségekbe ütközött, és ajánlott csökkenteni a zsíros ételek fogyasztását. A kínai orvoslás szerint szorongás, düh, és kritizálás is lehet az oka, ha ekkor ébredünk fel.

1-3 óra között

Ilyenkor szabadul meg a szervezet a méreganyagoktól, a májunk nagyon dolgozik azért, hogy beinduljon a tisztulás. Ha túl sok alkoholt, vagy koffeint fogyasztunk, akkor ebben az órában gyötörhet álmatlanság. Táplálkozzunk egészségesen, és fogyasszunk sok vizet. De baj lehet az érzelmi egyensúlyunkkal is, vagy az is előfordulhat, hogy túl nagy szerepet kapott a negatívitás az életünkben.

3-5 óra között

Ilyenkor a vérerek, és a tüdő aktívabb, hiszen oxigént halmoz fel, hogy másnap energikusak lehessünk. De akár depresszió, és szomorúság is eluralkodhat rajtunk, ha ebben az időszakban ébredünk fel.

5-7 óra között

Ilyenkor a vastagbél a legaktívabb, jelez, hogy a szervezet szeretne megszabadulni a méreganyagoktól. Ha lelki szempontból nézzük, akkor kétségbeesés, fejlődés utáni vágy állhat a háttérben.

Ha napokon keresztül ugyanabban az időpontban ébredünk fel, érdemes figyelembe vennünk szervezetünk jelzéseit. Táplálkozzunk egészségesen, és próbáljuk csökkenteni a stresszt az életünkben. Ahelyett, hogy altatókhoz, vagy nyugtatókhoz fordulnánk, keressük meg inkább, hogy mi lehet az álmatlanságunk oka.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!