Elkészítési idő:
45 perc (könnyen elkészíthető)
Hozzávalók:
1 közepes hagyma
3 cikk fokhagyma
1 sárgarépa
4 közepes tök
1 brokkoli
1 kanál tisztított vaj vagy 3 kanál olíva olaj
1 liter húsleves vagy 1 liter víz és 2 leveskocka
só és bors ízlés szerint
Elkészítési mód:
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a vajban vagy olíva olajban. Ezután hozzáadjuk a megtört fokhagymát és addig kavarjuk, míg a hagyma aranysárga nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a húslevest. Míg a leves főni kezd, vágjuk fel a sárgarépát és a tököt. Adjuk hozzá egyszer a sárgarépát, majd pár perccel később a tököt. Miután ezek már majdnem teljesen megfőttek adjuk hozzá a brokkolit, majd főzzük még 7 – 8 percet. Hagyjuk lehűlni, majd botmixerrel megtörjük. Adjuk hozzá sót és borsot tetszés szerint. Ha a leves túl sűrű, adjunk hozzá még vizet vagy húslevest, majd főzzük még egy keveset. Melegen tálaljuk, petrezselyemmel és egy kanál tejföllel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nagy Melinda