A töltött paprika a lecsó mellett talán az egyik legkedveltebb nyári eledel. Laktató és igencsak finom egytálétel. Nézzük, hogyan készíthetünk egy ínycsiklandozó ebédet.

Hozzávalók:
- 6 húsos paprika,
- a töltelékhez 300 gr vegyes darált hús,
- 1 sárgarépa,
- 1 paradicsompaprika,
- 1 zöldpaprika,
- 80 gr rizs,
- 1 hagyma,
- 40 ml olaj, só,bors, friss csombor.
- A levéhez szükségünk lesz 3 szétpépesített paradicsomra, 1 kanál lisztre, 1 nagy hagymára, 20 ml olajra, petrezselyemre és borsra.
Elkészítés: A paprikákat jól mossuk meg, majd távolítsuk el a magokat és a belsejüket. A megtisztított és apróra vágott zöldségeket tegyük egy serpenyőbe, majd pirítsuk meg olajon a hagymával együtt. Hagyjuk kb. 5 percig párolódni, néha egyet-egyet kavargassunk rajta. Tegyük ki egy zöldséges alapot egy tálba, majd keverjük bele a darálthúst, a rizst, a csombort. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A masszát jól gyúrjuk össze, majd töltsük meg vele a paprikákat. Tegyük bele egy nagy fazékba őket egymás mellé, úgy, hogy a töltött felük fölfelé legyen. Töltsünk rájuk forró vizet, majd adjuk hozzá a paradicsompépet, és az előre olajon megpárolt és apóra vágott hagymát és petrezselymet. Annyit vizet töltsünk, hogy a paprikákat ne fedje be teljesen. Addig főzzük lassú tűzön, míg a paprikák megpuhulnak, és a szósz kissé összeesik. Ekkor keverjünk hozzá egy kevés lisztet, és amikor besűrűsödik kész is van. Tejföllel tálalhatjuk.