KezdőlapReceptekÉtelekÍgy készítsünk finom töltött paprikát

Így készítsünk finom töltött paprikát

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A töltött paprika a lecsó mellett talán az egyik legkedveltebb nyári eledel. Laktató és igencsak finom egytálétel. Nézzük, hogyan készíthetünk egy ínycsiklandozó ebédet.

Fotó: retetecalabunica.ro
Fotó: retetecalabunica.ro

Hozzávalók:

  • 6 húsos paprika,
  • a töltelékhez 300 gr vegyes darált hús,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 paradicsompaprika,
  • 1 zöldpaprika,
  • 80 gr rizs,
  • 1 hagyma,
  • 40 ml olaj, só,bors, friss csombor.
  • A levéhez szükségünk lesz 3 szétpépesített paradicsomra, 1 kanál lisztre, 1 nagy hagymára, 20 ml olajra, petrezselyemre és borsra.

Elkészítés: A paprikákat jól mossuk meg, majd távolítsuk el a magokat és a belsejüket. A megtisztított és apróra vágott zöldségeket tegyük egy serpenyőbe, majd pirítsuk meg olajon a hagymával együtt. Hagyjuk kb. 5 percig párolódni, néha egyet-egyet kavargassunk rajta. Tegyük ki egy zöldséges alapot egy tálba, majd keverjük bele a darálthúst, a rizst, a csombort. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

A masszát jól gyúrjuk össze, majd töltsük meg vele a paprikákat. Tegyük bele egy nagy fazékba őket egymás mellé, úgy, hogy a töltött felük fölfelé legyen. Töltsünk rájuk forró vizet, majd adjuk hozzá a paradicsompépet, és az előre olajon megpárolt és apóra vágott hagymát és petrezselymet. Annyit vizet töltsünk, hogy a paprikákat ne fedje be teljesen. Addig főzzük lassú tűzön, míg a paprikák megpuhulnak, és a szósz kissé összeesik. Ekkor keverjünk hozzá egy kevés lisztet, és amikor besűrűsödik kész is van. Tejföllel tálalhatjuk.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet