Tsvetaeva, az orosz almás pite. Álomfinom sütemény, amely az egész családot leveszi majd a lábáról. Jobb ha dupla adagot készítsz belőle, mert percek alatt el fog fogyni!
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Ha egy kicsit különlegesebb almás pitére vágysz, akkor ezt az orosz finomságot pont neked találták föl.
Hozzávalók:
- 1 bögre jó minőségű liszt,
- 100 gramm tejföl,
- 150 gramm vaj,
- 1 teáskanál sütőpor.
A töltelékhez:
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
- 200 gramm tejföl,
- 1 bögre cukor,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál liszt,
- 4-5 nagyobb, nem túl édes alma.
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és szitáljuk egy nagyobb tálba. Vágjuk a vajat kisebb darabokra, és adjuk a liszthez, majd morzsoljuk szét.
2. Adjuk hozzá a tejfölt, majd gyúrjuk össze minél gyorsabban, különben túl kemény lesz a massza.
3. Fedjük le a tésztát egy fóliával, és tegyük a hűtőbe ½ órára. Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket. Addig keverjük a tejfölt, cukrot, a tojást, és a lisztet, míg a cukor elolvad.
4. Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, majd vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy tálba, és locsoljuk meg egy fél citrom levével, majd keverjük össze, hogy mindenütt egyenletesen érje a citromlé. Ezzel megelőzhetjük, hogy megbarnuljanak az almák.
5. Vajazzunk ki egy sütőformát, egyenletesen simítsuk el benne a hűtőből kivett masszát, helyezzük el rajta az almákat, majd öntsük rá a tölteléket.
6. Tegyük a piskótát a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 40-50 percig. Mikor készen van, vágjuk szeletekre, és ha kihűlt, tálaljuk.