KezdőlapReceptekHogyan készítsünk tökéletes sajtgolyót?

Hogyan készítsünk tökéletes sajtgolyót?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A sajtgolyó nem csak a vegetáriánusok kedvence. Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor legalább dupla adagot kell készíteni, hiszen a húsevőket le sem lehet vakarni a sajtgolyós tálcáról. Gyerektől-felnőttig mindenki kedvence, ehetjük reggelire hidegen, ebédre főzelékek mellé, és kissé felmelegítve még vacsorára is tökéletes. Ami pedig megmarad, azt másnap becsemegézhetjük tízóraira.

sajtgolyo
Fotó: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Nézzünk egy receptet, mely könnyű, olcsó, ínycsiklandozó illata, fenséges íze van.

Hozzávalók: 25 dkg reszelt sajt, egy egész tojás, két kanál liszt, zsemlemorzsa.

Elkészítés: Lehetőleg ízletes sajtot válasszunk, talán a legmegfelelőbb a félkemény füstölt házisajt, legalábbis én ezt választottam. Reszeljünk apróra 25 dkg-t, de ha azt szeretnénk, hogy több legyen, akkor duplázzuk meg a hozzávalókat. A reszelt sajtot keverjük el a tojással és a liszttel, majd formázzunk belőle kisebb golyókat.

Forgassuk meg őket zsemlemorzsában, és dobjuk forró olajba. Addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Fantáziánk szerint bármivel tálalhatjuk: rizzsel, krumplival, salátával, reszelt sárgarépa csíkokkal…stb.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet