KezdőlapReceptekDesszertÍgy készítsük el a vasárnap kihagyhatatlan desszertjét, a csörögét!

Így készítsük el a vasárnap kihagyhatatlan desszertjét, a csörögét!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Nálunk minden ünnep, vagy nagyobb családi összejövetel kötelező tartozéka volt  a porcukorba forgatott csöröge ínycsiklandozó illata.

csoroge

A nagymamák és unokák kedvenc desszertje könnyen elkészíthető, így akár a vasárnapi ebéd követője is lehet. Készítsd el te is ezt a mennyei receptet.

Hozzávalók:
550 g liszt,
1 rum vagy vanília esszencia,
3 evőkanál cukor,
3 tojás,
300 ml joghurt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
lereszelt citrom héja,
só, olaj, porcukor.

Elkészítés: egy nagyobb tálban keverjük el a cukrot, tojásokat és a sót. Addig keverjük, míg a cukor és a só teljesen feloldódik, majd adjuk hozzá a joghurtot, a citrom héjat, majd fokozatos kevergetés mellett adagoljuk a lisztet és az esszenciát.

Alaposan gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki, és vágjunk kisebb téglalap alakú darabokat. Közepükbe vágjunk egy-egy lyukat, és ezen bujtassuk át a tésztát. Tegyük a csörögéket forró olajba, majd, amikor felemelkedtek és aranybarnák lettek, szedjük ki szűrőkanállal, itassuk le egy szalvétán az olajat, és forgassuk meg porcukorban.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet