KezdőlapReceptekKedvencünk a medvehagymás pogácsa

Kedvencünk a medvehagymás pogácsa

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az ínycsiklandozó medvehagyma a szezon sztárja: nem csak különleges íze miatt szeretjük, hanem mert jótékony hatása van egészségünkre is. Gyűjtsünk vagy vásároljunk belőle minél többet, hogy elraktározva egész évben tudjuk élvezni egyedi ízét.

Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni: levesnek, főzeléknek, pesztónak, tölteléknek, de akár pogácsát is süthetünk belőle. Nézzük, hogyan készül a medvehagymás pogácsa. Az biztos, hogy ismerőseink imádni fognak, a pogácsánkkal együtt.

medvehagyma-pogacsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 1 db tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 0,5 evőkanál só,
  • 5 dkg felfuttatott élesztő,
  • 0, 5 dl tej,
  • 3 evőkanál tejföl,
  • 5 dkg apróra vágott medvehagyma

Tipp: Közeleg a medvehagyma-szezon. Ne hagyjuk ki!

Elkészítés: A hozzávalókból a vaj és a medvehagyma kivételével tésztát gyúrunk, addig, amíg jó sima massza lesz belőle, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten, míg kétszeresére kel. Ha szeretnénk, a tésztába esetleg sajtot is reszelhetünk vagy a tetejére.



Amikor megkelt lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, majd kenjük meg a tetejét vajjal és szórjuk meg az apóra vágott medvehagymával. Majd hajtsuk kettőbe és ismét nyújtsunk rajta egyet. Ezt a műveletet kétszer megismételhetjük. Majd kenjük meg a tetejét tojással, kockázzuk meg, és szaggassunk belőle közepes méretű pogácsákat. Mehet is az előmelegített sütőbe, míg aranybarna lesz.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet