Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az üzletekben található ételízesítők állítólag alig tartalmaznak zöldséget, nagy százalékban a sárga színű őrlemény sóból tevődik össze. Ezért jó ötlet, ha mi magunk fogunk neki és állítjuk elő ételízesítőnket, saját és családunk egészségének megőrzése érdekében.

etelizesitoUgyan még egy kicsit korai a zöldségek beszerzése, hiszen még odébb van az őszi eltevések ideje. De ha pénztárcánk engedi, most is nekifoghatunk az „ízfokozó” munkának. Az előre megtisztított zöldségeket egy kis lyukú húsdarálón leőröljük, de akár turmixgépben is összeapríthatjuk.

Íme a recept

Két kilogramm sárgarépát aprítsunk össze, szintén ugyanennyi fehérrépát, mehet bele pár tíz dkg karfiol is, egy zeller gumója és zöldje (ízlés szerint), fél kiló vöröshagyma, 30 dkg kimagozott édes paprika, 3–4 gerezd fokhagyma, egy kisebb fej zsenge karalábé is finom ízt kölcsönöz, és fél kilogramm paradicsomot is adjunk hozzá. Miután az összeállítást megmértük, kilónként 20 dkg sót adjunk hozzá, ez ízt is ad és tartósít is egyben. Ezután jól össze kell keverni, majd ajánlatos állni hagyni, másnap megint jöhet egy kavarás, majd befőttes üvegbe tegyük bele az ételízesítőnket. Bárhol tárolható, garantáltan egy évig biztos eláll az otthoni ízvarázs.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!