Manapság annyira hozzászoktunk, hogy mindent ki és feltalálnak helyettünk, hogy a legelső foltnál, törésnél, dugulásnál vagy szagnál rohanunk az üzletbe valamelyik reklámban hallott termékért. Pedig számtalan régi praktika létezik a szagok és foltok eltüntetésére is. Összegyűjtöttünk néhányat, amit érdemes kipróbálni.
Olvasd el ezt is: Alain Delon lánya ritka fotót közölt édesapjáról – Így néz ki most a 88 éves francia színész!
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
- ha nem szeretjük, hogy tartósan hagymaszagú legyen a kezünk, só és citromlé keverékével dörzsöljük össze ujjbegyünket, így eltűnik a kellemetlen szag
- a sütéskor keletkező olajszag bizony napokig képes átjárni az egész lakást. Ha mindezt meg akarjuk előzni, akkor tegyünk pár szál zöldpetrezselymet vagy néhány cikk fokhagymát héjastól az olajba sütéskor.
- ha azt szeretnénk, hogy ne repedjen el a tojás héja főzéskor, vagy hogy a virsli ne hasadjon ki, tegyünk a fövő vízbe egy kanálka sót. Akkor is jó szolgálatot tesz a só, hogyha nem akarjuk, hogy a forró olaj pattogjon: ilyenkor például, mielőtt belehelyeznénk a húst a serpenyőbe, szórjunk a forró olajba egy kevés sót.
- egyes éttermekben halételek mellé kis tálban citromos vizet szolgálnak fel. Nem hiába, hogyha kézzel esszük a halat a szag sokáig megmarad a kezünkön, ezt megelőzendő viszont, mártogassuk mindig egy kevés erősen citromos vízbe a kezünk.
- a húsdarálót használat után könnyebben ki tudjuk tisztítani, hogyha mosás előtt egy darab száraz kenyeret őrölünk le rajta
- a kést soha nem mossuk forró vízzel, mivel könnyebben kicsorbul az éle