“Napóleon” torta 15 perc alatt: gyors recept a legfinomabb tortához!

“Napóleon” torta 15 perc alatt: gyors recept a legfinomabb tortához!

Nagyon sokan imádják a Napóleon tortát, azonban kevesen tudják, hogy így hívják igazából. Ha még nem készítettél soha, mindenképp ki kell próbálnod. Egyszerű, és nagyon finom!

Több, mint száz évvel ezelőtt, a francia hadvezérből császárrá lett Napóleonról nevezték el ezt a finom süteményt. Az eredeti torta háromszög alakú, ezzel Napóleon jellegzetes süvegére utaltak a készítői. Napjainkban már négyzet alakúra készítik a tortát, de, ha kettévágjuk, akkor két háromszöget kapunk belőle.

Hozzávalók:

  • 800 gramm keksz,
  • 1 liter tej,
  • 4 tojás,
  • 150 gramm vaj,
  • egy fél bögre cukor,
  • 6 evőkanál liszt,
  • vaníliás cukor.

Elkészítés:

1. Keverjük el a tojásokat a cukorral és a liszttel. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a tejet.

2. Lassú tűzön addig kavargassuk a masszát, míg sűrűsödni kezd.

3. Amikor a krém kihűlt, keverjük hozzá a vajat, és keverjük el egyenletesen.

4. Most nekifoghatunk a torta elkészítéséhez. A kekszeket mártogassuk meg a krémben, úgy, hogy mind a két oldalát befedje, majd kezdjük egymás mellé, majd egymásra rakosgatni őket. Legalább 5-6 sor kekszet kell egymásra halmozzunk. Az alapot négyzet formájúra készítsük.

5. Amikor elérkeztünk az utolsó szinthez, a maradék krémmel kenjük be egyenletesen a torta tetejét, és oldalát. A tetejét szórjuk meg egy kevés kekszmorzsával.

6. Hagyjuk állni egy keveset, míg a kekszek szépen beisszák a krémet, és összeáll a torta.




Nincs hozzászólás

Írj választ