KezdőlapReceptekLevesekHideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Remek hűsítő fogás a nyári kánikula napokban. Jégbe hűtve és elkortyolgatva üdítően hat a forróságban.

Hozzávalók:

» 30 dkg uborka
» 1 l zöldségleves
» 2 dl joghurt
» 1/2 citrom leve
» csipet mentapor
» néhány friss mentalevél
» só, fehér bors

Elkészítés:

A zöldséglevest felforraljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott uborkát. Beletesszük az összepréselt fokhagymát, sóval és borssal fűszerezzük, majd levesszük a tűzről. Ekkor hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet és a mentaport. Ezután a hűtőben hagyjuk állni kb. 30 percet, majd tálakba merjük. Legvégül a friss mentaleveleket a leves tetejére tesszük.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet