A legismertebb japán desszert a karamelles torta nagyon közkedvelt, hiszen könnyen elkészíthető, és csupán néhány hozzávaló szükséges hozzá. Lepd meg barátaidat egy kis különleges finomsággal.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Hozzávalók:
3 evőkanál (10 gramm) zselatin,
¼ csésze víz,
4 tojás sárgája,
80 gramm cukor,
400 ml tej,
2 teáskanál vanília,
fél csésze tejszín.
A karamellhez:
140 gramm cukor,
¼ csésze szoba hőmérsékletű víz,
½ forrásban levő víz.
Elkészítés: egy kis tálban keverjük el a zselatint a vízzel. A karamell elkészítéséhez tegyük egy kis lábasba a cukrot és a szoba hőmérsékletű vizet. Kis lángon addig kevergessük, míg a cukor felolvad, forrni és karamellizálódni kezd, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a forró vizet. Öntsük a karammelt egy kerek tálcára, és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Egy tálban habverővel keverjük össze a tojássárgákat és a cukrot, míg krémes állagú lesz a massza. Egy másik edénybe tegyünk 200 ml tejet, és melegítsük fel, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásos keveréket. Közben folyamatosan kavargassuk. Végül adjuk hozzá a zselatint, és kavarjuk össze. Ezután szűrjük le a finom és selymes állagú krémet, tegyük egy üvegtálba, és az egészet helyezzük egy jéghideg vízzel megtöltött nagyobb edénybe, öntsük hozzá a maradék tejet, a vaníliát, és a tejszínt. Kenjünk rá a karamell alapra, majd legalább egy órán keresztül tároljuk a hűtőben.