KezdőlapReceptekDesszertKeksztorta recept

Keksztorta recept

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Elkészítési idő:
4 óra (könnyen elkészíthető)

Hozzávalók:

1 és fél csomag keksz (460g csomag)
2 tasak csokoládékrém
6 kanál cukor
500 ml tej
500 ml víz
1 kanál kakaó
Fél üvegecske rumeszenc
3 kanál cukor
Elkészítési mód:

Készítsük el a csokoládékrémet a tasak hátán található utasítás szerint (500 ml tej, 6 kanál cukor és a 2 tasak csokoládékrém). Ezután készítsük el a szirupot (500 ml víz, 3 kanál cukor, 1 kanál kakaó). Miután levesszük a szirupot a tűzről ,adjuk hozzá a rumot. Amíg a szirup kihűl, tartsuk a krémet a hűtőben. A kekszet kissé átáztatjuk a szirupban (ne tartsuk túl sokat a szirupban, hogy ne puhuljon meg túl erősen) és ezután tegyük a krémet két keksz közé. A kekszet tegyük egy tálcára és folytassuk a sort, krém, keksz, krém, keksz, amíg el nem érjük a tálca túlsó végét. Ezután öntsük le krémmel. Tetszés szerint tejszínhab is kerülhet a tetejére. 2 – 3 órát hűlni hagyjuk a hűtőben. Jó étvágyat!

Nagy Melinda

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet