Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Cikkünk első felében a 2014-es év főbb csillagászati eseményeit olvashatjátok, majd a végén mind a 12 csillagjegyre lebontva értékeljük a 2014-es évet!

A Jupiter, naprendszerünk legnagyobb bolygója, két csillagképet szel át 2014-ben. Utazása egyébként már 2013. június 26-án elkezdődött, és a jövőben tovább folytatódik. Július 16-ig a Rák csillagképben tartózkodik, aztán átutazik az Oroszlán csillagképbe, hogy újabb értelmet adjon érzelmeinknek, hangulatunknak.

egyptomi-horoszkop

A következő esztendő első felében az érzelmi világunk és érzékenységünk felerősödik, több figyelmet szentelünk a családi kapcsolatainknak. Többet foglalkozunk majd édesanyánkkal, a lakásunkkal, a hazánkkal és a hagyományokkal. Mivel a Jupiter az a bolygó, amely felélénkíti azon csillagjegyek tulajdonságait, amelyekben épp tartózkodik, azidő alatt, míg a Rák csillagképben utazik (2014 júliusáig), a szívünk szükségletei és a belső világunk előtérbe kerülnek.

A Szaturnusz is tovább vándorol, méghozzá a Skorpió csillagképen át, amelybe 2012 október 5-én lépett. Ennek az útnak a hatására jobban odafigyelünk mások igényeire, és az azokra adott válaszainkra. Reálisan kell viszonyulnunk képességeinkhez, valamint fel kell mérnünk erőforrásainkat és azt is, hogy mit nyújthatunk embertársainknak. A Skorpió jegyében lévő Szaturnusz a felszínre hozza elrejtett indokainkat, főként ott, ahol a manipuláció és mások megszorítása játszik közre. Végeredményben ez azt jelentheti, hogy számot kell majd adnunk valamennyi tettünkről.

Mivel még a Skorpió jegyében marad, a Szaturnusz lesz a felelős az anyagi helyzetért, a tulajdonért és a javakért. Így hát arra számíthatunk, hogy 2014-ben erősen befolyásolja az üzleti ügyeinket. A Szaturnusz az a bolygó, ami nagy hangsúlyt fektet arra, hogy komolyan vegyük az életünket, hogy éberek és realisták legyünk, hogy uraljuk és fegyelmezzük önmagunkat, valamint legyünk felelősségteljesek. Ezért 2014-ben jobban oda kell figyelnünk az ígéreteinkre és kötelességeink elvállalására, úgy anyagi, mint magánéleti vonatkozásban.

Mindezt végigolvasva, jogosan érezhetünk valami „nyomasztót” a Szaturnusz Skorpió csillagképben való jelenlétében, és a kihívásokban, amelyek előttünk állnak. Viszont van egy jó hír is számunkra! Együttvéve mindezt, a Szaturnusz jelenlegi pozíciója az, amire nekünk valójában szükségünk van. Általa kapnak értelmet a változások, melyek a világban mennek végbe, és ő teremt majd egy kis rendet körülöttünk.

horoszkop

Az Uránusz is jelentős fordulatokat hoz 2014-ben. Jelenleg a Kos csillagképben tartózkodik, ahová 2011 március 12-én lépett be. A horoszkópban a Kos az, ami a cselekvést és a kezdeményezést irányítja, a bolygó befolyása pedig jelentős változásokat hozhat úgy személyes, mint globális szinten. A Kos tehát egy független csillagjegy, a benne lévő Uránusz pedig arra késztet, hogy legyünk kezdeményezők és határozottabbak a cselekedeteinkben. Az Uránusz sok mindent irányíthat, közöttük a tudományt, technológiát, csillagászatot vagy emberiséget. A Kos energiájával való egyesülés hatására a tudomány és a technológia új irányba fejlődhet, és pozitív hatással lehet a világban rejlő erőforrásokra, mint például a kőolajra és földgázra.

2014-ben újra egy rendkívül fontos csillagászati vonatkozásnak nézünk elébe. A függetlenséget kedvelő Uránusz, a Kos jegyében, konfliktusba lép az irányító Plútóval, amely a Bak csillagképben van éppen. A két bolygó közötti kölcsönhatás arra késztet majd minket, hogy kizökkenjünk a régi viselkedési és gondolkodási sémákból, és felkaroljuk az újat, a változást. 2014 rendkívül instabilnak ígérkezik, főként abban az időszakban, amikor a Plútó és az Uránusz tökéletesen egy vonalban lesznek.

Az Uránusz forradalmias természete révén az ódivatú hagyományok felborulnak. A pénzügyi és politikai intézményeknek, melyek világunkat irányítják, reformálódniuk kell. Az idő pedig, amikor az emberiséget irányítani (manipulálni) lehetett, lejár. Az ellenállás megnövekszik, az emberek a változásért áhítoznak majd.

Olvasd el 2014-es Kínai horoszkópunkat is!

A Neptunusz szemszögéből a 2014-es év nem hoz újat. Továbbra is a Halak csillagképben marad, amelynek hatására mindent rózsaszínűbb árnyalatban láthatunk, azonban a Szaturnusz a Skorpióban és az Uránusz-Plútó összecsapása hatására sokszor kénytelenek leszünk két lábbal a földön járni.

A Neptunusz továbbra is azt irányítja, ami rejtélyes és ami a normális felfogóképességeink mögött rejtőzik. Személyes vonatkozásban, segíteni fog bennünket a változások által keltett félelem leküzdésében is. Az imádkozás és meditáció átsegít majd a nehéz pillanatokon és elfogadni az újat. A Halak jegyében lévő Neptunusz megpróbálja visszaadni a magunkba, Istenbe és az életünbe vetett hitünket.

A Plútó Bak csillagképben való tartózkodásának hatására megoldódhatnak a globális konfliktusok és egyensúlyzavarok. Az elkövetkező években talán több odafigyelést tapasztalhatunk majd a bolygónkkal szemben, és csökkenhet annak káros kiaknázása is. Igazságosabb és kiegyensúlyozottabb társadalmi élet van kilátásban, amelyben jobban vigyázunk egymásra, főként az idősebb és sebezhetőbb embertársainkra. A Plútó az üzleti ügyeinket is irányítja, ezért nem ártana komolyan venni a problémákat, amelyekkel szembesít majd bennünket. A jövendő évtizedben az emberiség jobban összpontosít azokra a dolgokra, amelyek valóban fontosak, de komoly erőfeszítésünkbe fog kerülni, hogy ne hagyjuk magunkat felemészteni a félelem által.

A személyes kapcsolatainkat vizsgálva, a Plútó hatása főként a hosszútávú fogadalmakban érezhető, mint például a házasság vagy a karrier. Lehet, hogy meg kellene kérdőjeleznünk az életben eddig felvállalt felelősségünket és kötelességeinket. A Plútó ugyanis egy pozitív időszaknak állít elébe, amikor amit meg kell tenni, az megtehetővé válik, illetve amin változtatni kell, az megváltoztatható lesz. A Plútó felszínre hozza az elfojtott nézeteket, értékeket, indokokat, amelyek életünket irányítják, és jobban a tudatunkba táplálja őket. Sokszor jobb a dolgokat való voltukban látni, a Bak jegyében lévő Plútó pedig megmutatja mi az, ami ténylegesen értékes az életünkben.

Ezek tehát a 2014-es év csillagászati változásai. Habár a bolygók befolyásai nem szolgálnak azonnali eredménnyel, mégis nagy lépést jelentenek a pozitív irány, a megvalósítás felé.

Csillagászati jóslatok a 2014-es évre

Arra vagy kíváncsi, mit rejteget számodra az eljövendő esztendő? Utazás, a nagy Ő felbukkanása, esetleg egy új munkahely lenne kilátásban? Tudd meg, milyen meglepetéseket tartogat számodra a 2014-es év, úgy a szerelem, mint a karrier és pénz terén!

Kattints a képekre a 2014-es horoszkóp elolvasásáért:

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!